Stranice

utorak, 25. rujna 2012.

Mini plastenik - update

Odmah prvu noć nakon postavljanja paala je kiša. Pokazalo se da dvostruka folija na gornjem prozoru ne vrijedi. Vlaga se provukla kroz klamarice i ostala mjesta (ne možeš tu stvar napraviti baš 'waserdicht') i bila je sasvim lijepa kondenzacija između dva sloja folije.Ostavio sam tako tijekom sunčanog dana da vidim što će se dogoditi. I naravno, sva unutarnja kondenzacija se uredno proluftala osim te između dva sloja koja je ostala cijeli dan. Zna unutra, ali ne zna van. Trebat će to dakle doraditi i maknuti jedan sloj folije.

Još mi nedostaju neke kukice za zatvaranje jer mi je palo dna pamet da bi vjetar to mogao otvoriti pa bi nastao lom.

Kad malo provjerim kako sve skupa radi napravit ću neke preinake. Ideja je da si pripremim stiroporne ploče koje odgovaraju stranicama kako bih ih postavio tijekom zime. Nisam još siguran kako riješiti nekakvo zagrijavanje i treba li ga uopće rješavati. Vidio sam ludu ideju da tip za ovakav mali plastenik tijekom niskih temperatura unutra posrtavi svjeću ili lampaš :) Malo je morbidno ali to navodno sasvim dobro zagrijava prostor. Radi nekakvog izgleda, a i da ne bi svijetlilo po noći, može se svijeća zatvoriti u nakakvu limenu kutiju s rupicama.

Nadam se da uskoro stiže i onaj higro-termometar pa ću biti malo pametniji kad praktično izmjerim neke stvari.

Za prvi put je ovo još dobro ispalo :) Sljedeći projekt su sjenilo za plastenik, klupe ili postolja za mala drvca, nekakav drveni sanduk itd. Baš se dobro zabavljam s ovim. Porezao sam se samo dva puta i to ne jako.

Usput sam se sjetio da sam bacio dvadesetak starih prozora prije par godina, kad smo mijenjali stolariju na kući. Ajoj, kakvi su to cold-frameovi mogli biti. Ali tada nisam imao ideju.

Nema komentara:

Objavi komentar